Ny sajt!
Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efterNyttiga ägg |
Skrivet av Joaquim Homrighausen |
Fredag, 3 April 2009 00:00 |
Nya och omfattande analyser på Livsmedelsverket visar att ägg inte bara innehåller fullgoda proteiner. Ägg innehåller också mer vitaminer och livsviktiga spårämnen än man tidigare har trott. Livsmedelsverket presenterar idag de första delresultaten av analysen. De nya värdena har överraskat verkets nutritionister eftersom det visat sig att bland annat E-vitamininnehållet är betydligt högre än man tidigare trott. - Att ägg är ett mycket bra livsmedel är ingen nyhet. Men att vitamininnehållet var så pass högt är nytt för oss, säger Irene Mattisson, som arbetat med undersökningen på Livsmedelsverket. - Det finns få andra livsmedel som har ett så komplett vitamininnehåll och är så rika på viktiga spårämnen, säger hon vidare. Någon risk för att ägg skulle ge förhöjda kolesterolvärden finns inte, enligt Livsmedelsverket. |
Svepet
- Tyskland förbjuder GMO-majs
- ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
- Nyttiga ägg
- Debatt diskuterar KRAV-märkt mat
- Inget smör i smördegen
- Barnens mat sämre än föräldrarnas
- Coop ska sälja Karamellkungen
- Dubbelmoral i fiskdisken
- Mer frukt och godis i våra korgar
- Natamycin används fortfarande i ost
Populärt
Andra länkar:
Fler länkar: