Skrivet av Joaquim Homrighausen
|
Tisdag, 16 December 2008 00:00 |
Fortsättningen på "Den Hemlige Kocken". Mats-Eric Nilsson berättar om det du (inte) vill veta om livsmedel och livsmedelsproducenter. Ett "matnyttigt" kompendium för dig som vill ha bättre koll på vad du stoppar i dig, eller väljer att inte stoppa i dig. |
Läs mer...
|
Skrivet av Joaquim Homrighausen
|
Onsdag, 11 Juni 2008 00:00 |
MUDI MUMS - Makten över maten - MJV:s bok om vem som har makten över din mat, och vad du kan göra för att ta den tillbaka. Boken är en uppföljare av Mudimums guiden - Mat utan djurindustri, Mat utan multinationella storföretag. MUDIMUMS handlar om att ifrågasätta vem som äger och kontrollerar maten vi äter i Sverige. Generellt koncentreras inflytandet över livsmedelsproduktionen i allt färre och allt större företag. Företag drivs av en logik där vinst går före hänsyn till människor, djur och natur. |
Läs mer...
|
|
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik |
Skrivet av Joaquim Homrighausen
|
Fredag, 26 Oktober 2007 00:00 |
Vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. |
Läs mer...
|
|
|
|
|