Ny sajt!
Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efterOmtvistat ämne i flera skinkor |
Skrivet av Joaquim Homrighausen |
Lördag, 8 November 2008 07:30 |
Fetma, allergier och leverskador. Trots nya forskarlarm får nästan hälften av skinkorna sin smak från tillsatt glutamat. Det visar Testfaktas analys av nio fabrikat av rökt smörgåsskinka. I Storbritannien är det portförbjudet hos flera av de största livsmedelskedjorna och i USA skyltar restauranger med att deras mat inte innehåller ämnet. I Sverige däremot hittar man tillsatt glutamat, ofta syntetiskt framställt, i nästan varannan rökt smörgåsskinka – bland annat i skinkorna från Coop och ICA Gott Liv. Det visar den analys som Testfakta låtit laboratoriet Eurofins i Lidköping göra. Källa: TESTFAKTA.SE, 2008-11-06
Junkfood: Här är ett hett tips från oss.. ANVÄND MER KÖTT OCH MINDRE SKRÄP, SÅ SLIPPER NI ANVÄNDA SÅ MYCKET TILLSATSER!
|
Svepet
- Tyskland förbjuder GMO-majs
- ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
- Nyttiga ägg
- Debatt diskuterar KRAV-märkt mat
- Inget smör i smördegen
- Barnens mat sämre än föräldrarnas
- Coop ska sälja Karamellkungen
- Dubbelmoral i fiskdisken
- Mer frukt och godis i våra korgar
- Natamycin används fortfarande i ost
Populärt
Andra länkar:
Fler länkar: