Ny sajt!
Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efterDatabas skapas över klimatsmart mat |
Skrivet av Joaquim Homrighausen |
Onsdag, 13 Augusti 2008 20:23 |
Vi äter ägg, bröd och sallad men har ingen aning om hur våra matvanor påverkar klimatet. Det ska man nu råda bot på. Institutet för livsmedel och bioteknik (SIK) specialgranskar matvaror för att skapa en kunskapsbank som kan leda till en klimatmärkning. Klimatet kommer att få större betydelse när vi väljer matvaror. Nu får livsmedelsföretag och producenter nämligen kunskap att beräkna och välja råvaror som påverkar klimatet minimalt. SIK ska under tre år skapa en kunskapsbank över hur klimatsmarta livsmedel i svenska butiker är. Redan i dag finns 140 produkter i databasen. Kvalitetsmärkningen Svenskt Sigill och Krav har redan föreslagit en separat klimatmärkning som börjar användas våren 2009. Kritik kommer från Svensk Handel som säger att ytterligare en märkning förvirrar konsumenten. Källa: DN, 2008-08-13; dn.se |
Svepet
- Tyskland förbjuder GMO-majs
- ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
- Nyttiga ägg
- Debatt diskuterar KRAV-märkt mat
- Inget smör i smördegen
- Barnens mat sämre än föräldrarnas
- Coop ska sälja Karamellkungen
- Dubbelmoral i fiskdisken
- Mer frukt och godis i våra korgar
- Natamycin används fortfarande i ost
Populärt
Andra länkar:
Fler länkar: